Első lépés

Kezdő vezetőként szerintem mindenki emlékszik a csőlátásra. A kormányt mereven fogva, csakis előre meredten nézve igyekszünk a járművel valamiféle közlekedést produkálni. Ilyenkor, ha rádiót kellett bekapcsolni, ablakot letekerni, akkor azzal bizony nem tudtunk foglalkozni. El kellett telni egy időnek, mire valóban kiláttunk a járműből. Ez az időszak, amikor még nem alakult ki a szenzomotorikus koordináció, vagyis a harmonikus mozgás-összerendezettség. Ilyenkor a jármű feletti uralom még csak álom, időnként a pedálokra, a sebességváltóra pillantunk. A tükör használata még egyáltalán nem automatikus, de ha bevillannak a tanultak, akkor igyekszünk fejünket a tükör felé fordítani, bár az ott látottak információtartalma még csekély. Ekkor a csatornakapacitásunk is igen alacsony szinten van, lévén, az agyba jutó hasznos információk helyett a jármű kezelésével vagyunk elfoglalva. Az a csatorna el van tömődve olyan dolgokkal, amiknek nem ott van a helyük.

Eggyel feljebb

Amint kialakul a fentebb említett harmonikus mozgás-összerendezettség, az „automatika” már végzi a dolgát; ekkor lesz valódi lehetőséged az ebben a jegyzetben leírtakat megérteni, a járművön kívüli tényezőket is figyelembe venni, a külső információkat felfogni.

Harmadik lépcsőfok

Ha már azokat is sikerül a tudatos szintre helyezni, következhet a defenzív vezetés elsajátítása. Ez lesz a mesterképzés időszaka. Olyan ez, mint a szamurájoknál. Minden nap az adott tevékenységed tökéletesítésére törekszel. Szándékodban áll ma jobban végezni, mint tetted azt tegnap. Ha valóban érett vagy rá, ha az utad helyes, ha pozitív visszacsatolások érkeznek, akkor már a dynomen helyzetek, a lappangó veszély felismerésére is kész leszel.

Negyedik lépcsőfok, a jediképzés

Ekkor már kezded érezni az Erőt, a midikloriánok áramlása át meg átjárja a tested. A körötted közlekedők rezdülését is megérzed, s még azelőtt felismered a szándékukat, mielőtt ténylegesen végrehajtanák a manővert. Az első lépéstől sok utat tettél meg, évek, kilométerek ezrei vannak mögötted. Már tökéletesen kialakult a közlekedési érzéked, az anticipáció (közlekedési fantázia) és a kreativitásod segítségével képes leszel a prelimináris korrekcióra, a hiba bekövetkezése előtti javításra.

Tarts velem, ifjú padawan!